• Home
  • Uiteindelijk vernietigt het kwaad zichzelf
12 aug 2022
Algemeen
Sjouke van der naalt

In Oekraïne blijven Russische troepen gestaag terrein winnen op het grondgebied van Donbas. Donbas is een van de afgescheiden republieken na de door de VS geleide staatsgreep in Kiev in 2014. Oekraïense troepen hebben Donbas sindsdien bezet in een poging ze weer onder de regering in Kiev te dwingen. Ze beschieten de steden al jaren. Nu drijven de Russische troepen ze langzaam terug, en het lijkt erop dat de bevrijding van Donbas binnen enkele weken een feit zal zijn.

Ondertussen roept de regering in Kiev iedereen die ze ziet op – zelfs vrouwen – in een poging een leger van 1 miljoen winkeliers, boeren en huisvrouwen op de been te brengen. Dit toont de wanhoop van de Oekraïense regering en betekent helaas dat de economie wordt stilgelegd zodat meer mensen kunnen sterven om de doelen van de regering van de VS en de NAVO te bereiken.

De economie is zo slecht dat de regering nu 9 miljard dollar per maand van het Westen vraagt.

Gas giant Uniper submits bailout application to German government as Russia squeezes supplies (lifenews.ge)

Kiev heeft zijn verzoek om maandelijkse hulp van zijn westerse bondgenoten bijna verdubbeld, meldde de Financial Times woensdag, onder verwijzing naar een economisch adviseur van de Oekraïense president.

“Voor de komende maanden moeten we 9 miljard dollar per maand ontvangen in plaats van 5 miljard,” citeert de publicatie Oleg Ustenko, die eraan toevoegde dat “het bijna onmogelijk zal zijn” voor Oekraïne om te overleven zonder de fondsen. Het bedrag van 5 miljard dollar werd vorige maand aangekondigd door president Volodymyr Zelensky, een bedrag dat nog steeds veel hoger is dan wat de bondgenoten van Kiev tot nu toe hebben verstrekt.

De VS hebben Oekraïne de afgelopen twee weken 3 miljard dollar aan hulp gegeven om Kiev te helpen de werknemers in de publieke sector te betalen.

De westerse economieën bloeden echter hevig door de bedrijfssluitingen die hun tol eisen. Duitsland staat op het punt te worden gedeïndustrialiseerd, omdat het probeert de sancties tegen Rusland te handhaven en tegelijkertijd Rusland de schuld geeft van het vertragen van de levering van gas waarvoor sancties zijn opgelegd!

Biden heeft het over de “Poetin-prijsstijging”, alsof de kosten van olie en gas Poetin’s schuld zijn in plaats van de sancties zelf. De mainstream deskundigen hebben het over het afsnijden van de olie- en gastoevoer door de Russen, terwijl ze negeren dat het Westen de toevoer van zichzelf probeert af te snijden.

De tegenstrijdigheden tonen het niveau van krankzinnigheid in onze Babylonische regeringen.

Om de gasprijzen laag te houden, heeft Duitsland wetgeving aangenomen die gasbedrijven verbiedt hun prijzen te verhogen. Maar de gasprijzen blijven stijgen, en de gasbedrijven worden uitgeknepen. Uniper, het grote gasbedrijf in Duitsland, heeft een onmiddellijke reddingsoperatie nodig. Ze hebben waarschijnlijk ongeveer 9 miljard dollar nodig, net als Oekraïne, maar de Duitse regering zal zelf met de reddingsoperatie moeten komen.

Gas giant Uniper submits bailout application to German government as Russia squeezes supplies (cnbc.com)

De geplaagde Duitse gasgigant Uniper heeft vrijdag een aanvraag voor overheidssteun ingediend nadat het in extreme financiële moeilijkheden was geraakt, zei de Finse meerderheidsaandeelhouder Fortum in een verklaring.

Uniper was het eerste Duitse energiebedrijf dat de alarmbel luidde over de stijgende energiefacturen als gevolg van de verminderde aanvoer van Russisch gas.

Het bedrijf is de voorbije weken met de Duitse regering in gesprek geweest over een mogelijke financiële reddingsoperatie ….

Volgens Fortum, Duitslands grootste gasimporteur, is Uniper het hardst getroffen door de verminderde Russische gasstromen. Het bedrijf heeft de afgelopen weken slechts 40% van de Russische contractvolumes ontvangen en zag zich genoodzaakt de vervangende volumes tegen aanzienlijk hogere prijzen aan te kopen.

Ook gaspijpleidingen en -turbines moeten periodiek worden onderhouden en gerepareerd. Deze week (11-21 juli) werd de Nordstream 1 pijpleiding stilgelegd voor onderhoud. Men zou denken dat Europa hier blij mee zou zijn, aangezien elke stillegging hen helpt bij hun zelf opgelegde sancties. Maar in plaats daarvan maakt dit hen angstig.

Russia Shuts Nord Stream Pipeline. Europe Fears Permanent Gas Cuts. (businessinsider.com)

Rusland sluit maandag een belangrijke pijpleiding die aardgas naar Duitsland transporteert voor jaarlijks onderhoud – maar in tegenstelling tot voorgaande jaren vreest Europa dat de pijpleiding niet opnieuw in gebruik zal worden genomen.

“Alles is mogelijk, alles kan gebeuren”, zei de Duitse minister van Economie Robert Habeck zaterdag tegen Deutschlandfunk radio, volgens een vertaling van de Guardian. “Het kan zijn dat het gas weer stroomt, misschien meer dan voorheen. Het kan ook zo zijn dat er niets komt.

Habeck omschreef het als een “nachtmerriescenario” en zei dat Duitsland zich moet voorbereiden op het “ergste scenario”, aldus de Guardian.

De rest van Europa zet zich ook schrap voor een permanente stopzetting van de Russische aardgasleveringen via de Nord Stream 1-pijpleiding na het geplande onderhoud ervan van 11 tot 21 juli. De pijpleiding vervoert jaarlijks 55 miljard kubieke meter aardgas van Rusland naar Duitsland en verder.

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire vertelde zondag op een economische conferentie in Zuid-Frankrijk dat men zich moest voorbereiden op het “meest waarschijnlijke scenario” van een totale afsluiting van het Russische gas, meldde Bloomberg.

Er zou geen reden zijn om bang te zijn, ware het niet van hun sancties. Rusland is bereid hen gas te verkopen, maar Europa heeft dat moeilijk gemaakt. Afgelopen februari annuleerde Duitsland de Nordstream 2 pijplijn, een joint venture tussen Rusland en Duitsland, waardoor de zaken voor Europa nog erger werden.

Germany freezes Nord Stream 2 gas project as Ukraine crisis deepens | Reuters

Nu geven ze Rusland de schuld van het tekort aan gas. Hun krankzinnige beleid dreigt hun eigen economieën te vernietigen, terwijl ze (in de mainstream media) beweren dat het de economie van Rusland is die aan het kelderen is. Persoonlijk ben ik verbaasd dat Poetin Europa niet heeft geholpen met zijn sanctiebeleid door hun volledige toevoer van olie en gas af te snijden. In elke andere eeuw zou dit onmiddellijk zijn gebeurd.

In 1992, toen Bill Clinton kandidaat was voor het presidentschap, zei hij de beroemde uitspraak: “Het is de economie, domoor.” Dat is wat de kiezers drijft. Wel, dat principe zal waarschijnlijk de Babylonische leiders in het Westen ten val brengen. Ondanks hun schaamteloze pogingen om Rusland de schuld te geven van hun gastekorten, ligt de waarheid te veel voor de hand.

Wanneer bedrijven hun deuren gaan sluiten, de werkloosheid stijgt, de inflatie door het dak gaat en er maandelijks 9 miljard dollar van het belastinggeld van de bevolking naar Oekraïne wordt gestuurd, zullen de mensen zelf uiteindelijk uit hun hypnotische toestand worden opgeschrikt en beseffen dat Klaus Schwab’s “grote reset” voor de deur staat. Het plan is altijd geweest om de economieën stil te leggen, zodat ze opnieuw opgestart kunnen worden onder de volgende “Nieuwe Wereld Orde”. Dit is een opzettelijk beleid. Voor ons is het krankzinnig, maar voor Klaus Schwab is het volledig gepland door het Wereld Economisch Forum.

Niettemin zal dit laatste plan voor totale controle mislukken, omdat het Koninkrijk van God opkomt om de beestensystemen te vervangen die de wereld meer dan 2600 jaar hebben geregeerd. De grote “steen” slaat het beeld op zijn voeten, en het hele beeld brokkelt voor onze ogen af. Wij, die de profetieën van de Schrift geloven en de tijdcycli begrijpen, zijn in staat om zonder angst te leven, wetende dat de steen Babylon oordeelt, niet wij. God verhoort gebeden. We hebben geen reden om te klagen als Hij onze gebeden beantwoordt.

De populariteit van Biden is gedaald tot 30 procent – veel lager dan het dieptepunt van Trump (39 procent). Zelfs Biden’s steun onder zwarte mensen is gedaald tot slechts 56 procent, ondanks zijn campagne verklaring: “Als je niet op mij stemt, ben je niet zwart.”

Joe Biden approval drops to 30% after a brutal week: Civiqs Poll (nypost.com)

Hoe laag kan hij gaan?

President Biden’s goedkeuringscijfer is gezakt naar 30%, het laagste cijfer ooit, in een nieuwe nationale peiling…

“Joe Biden’s presidentschap zinkt door duizend gaten in de boot,” zei GOP adviseur Ryan Girdusky.

De peiling, die vrijdag werd vrijgegeven, vond Biden diep onder water bij kiezers in elke leeftijdscategorie, elk opleidingsniveau, en beide geslachten. In elk van deze groepen lag de goedkeuring onder de 40%, waarbij de jongste kiezers, tussen 18 en 34 jaar, het meest ontevreden waren met een trieste 21%.

Biden’s goedkeuringscijfer is het laagst in de leeftijdscategorie 18-34 jaar. Ik vraag me af of de pil van Biden het geneesmiddel is tegen liberalosis. Democraten raken overal in paniek nu de tussentijdse verkiezingen naderen. Als ze niet in staat waren de stemmen te manipuleren, zouden ze in november een regelrechte ramp tegemoet kunnen zien.

Intussen verspreidt de liberalisering zich in het Westen, maar niet in de rest van de wereld. Voor sommigen is dit een religie, voor mij is het een ziekte.

Sen. Hawley: It’s a ‘Religion’ to the Left That You Profess ‘Men Can Get Pregnant’ – Daily Patriot Report

Senator Josh Hawley verscheen op Fox News Channel en besprak zijn vete met een professor van University of California Berkely over het vermogen van mannen om zwanger te worden. Hij vergeleek de wanhopige behoefte van links om mensen te laten accepteren dat de grenzen tussen man en vrouw vaag zijn, met een “religie”.

“Ik denk dat het een feit is, Sean, en weet je wat, maar voor de huidige Democratische elite en Democratische leiders, is het niet alleen geen feit, het is religie voor hen dat je bevestigt dat mannen zwanger kunnen worden en als je het niet zegt, dan ben je verantwoordelijk voor geweld,” vertelde hij gastheer Sean Hannity. “Ik bedoel, dit is hun lijn.”

“Trouwens, Sean, dit zijn dezelfde mensen, dezelfde Democratische leiders die jonge vrouwen willen dwingen om te concurreren tegen biologische mannen in meisjessporten,” vervolgde Hawley. “Ik bedoel dat we nu weten waarom. Als voor alle ouders die er zijn, zoals waarom in de wereld al deze Democraten willen meisjessporten te elimineren? Nu, weet je waarom. Ze geloven niet dat er zoiets bestaat als een vrouw, niet echt, en ze denken dat als een biologische man wil beweren een vrouw te zijn, hey, dat is prima, en we moeten het allemaal accepteren, of anders zijn we onverdraagzaam en gewelddadig. Het is gewoon gek.”

Het kwaad vernietigt zichzelf uiteindelijk, want dat is zijn aard.

Wij hebben alle Bijbelstudies op deze website geplaatst zodat u deze op elk moment, op uw gemak, kunt lezen. 

>