• Home
  • Gevolgen van de oorlog tussen Israël en Hamas
11 oktober, 2023
Sieuwerd Isachastra

Er wordt gemeld dat op 6 oktober meer dan 800 Israëlische kolonisten de moskee in Jeruzalem bestormden en dat dit de oorlog met Hamas ontketende.

https://www.newarab.com/news/over-800-israeli-settlers-storm-al-aqsa-compound-sukkot

Meer dan 800 Israëlische kolonisten bestormden donderdagochtend de Al-Aqsa moskee in bezet Oost-Jeruzalem onder bescherming van Israëlische troepen.

Rabbijnen, hoofden van verenigingen uit de nederzettingen en extreem-rechtse universiteitsdocenten behoorden tot de 832 mensen die zich een weg baanden naar het religieuze terrein, vertelde een bron bij het Islamitische Ministerie van Endowments in Jeruzalem aan The New Arab’s Arabische zustersite Al-Araby Al-Jadeed.

Hoewel deze gebeurtenis wordt gebruikt om de aanvallen te rechtvaardigen, is het duidelijk dat deze aanval al lang van tevoren was gepland. Het is waarschijnlijker dat de invasie van de moskee een handig triggerpoint was om steun te krijgen voor de aanval.

De Times of Israel meldt dat Israël herhaalde waarschuwingen negeerde dat er snel iets groots stond te gebeuren.

https://www.timesofisrael.com/egypt-intelligence-official-says-israel-ignored-repeated-warnings-of-something-big/

Functionaris in Caïro zegt dat Israël zich richtte op de Westelijke Jordaanoever in plaats van Gaza; Egyptische spionnenchef zou de premier waarschuwen voor een ‘verschrikkelijke operatie’, Netanyahu ontkent dit.

De vragen over het falen van de Israëlische inlichtingendienst om te anticiperen en zich voor te bereiden op een verrassingsaanval van Hamas werden maandag nog groter toen een Egyptische inlichtingenofficial zei dat Jeruzalem herhaaldelijke waarschuwingen had genegeerd dat de terreurgroep uit Gaza “iets groots” aan het plannen was – waaronder een duidelijke directe mededeling van de inlichtingenminister van Caïro aan de premier.

De Egyptische functionaris zei dat Egypte, dat vaak dient als bemiddelaar tussen Israël en Hamas, herhaaldelijk met de Israëli’s had gesproken over “iets groots”, zonder hierover uit te weiden…..

Netanyahu ontkende een dergelijke waarschuwing vooraf te hebben ontvangen en zei tijdens een toespraak tot de natie maandagavond dat het verhaal “nepnieuws” was…

In een van de genoemde waarschuwingen belde de Egyptische minister van Inlichtingen, generaal Abbas Kamel, Netanyahu persoonlijk slechts 10 dagen voor de massale aanval dat de Gazanen waarschijnlijk “iets ongewoons, een verschrikkelijke operatie” zouden doen, volgens de nieuwssite Ynet.

Naamloze Egyptische functionarissen vertelden de site dat ze geschokt waren door Netanyahu’s onverschilligheid voor het nieuws en zeiden dat de premier de minister vertelde dat het leger “ondergedompeld” was in problemen op de Westelijke Jordaanoever….

De Israëlische inlichtingendiensten hebben in de loop der decennia een aura van onoverwinnelijkheid gekregen door een reeks prestaties. Israël heeft complotten op de Westelijke Jordaanoever verijdeld, heeft naar verluidt jacht gemaakt op Hamas-agenten in Dubai en is beschuldigd van het doden van Iraanse nucleaire wetenschappers in het hart van Iran. Zelfs wanneer hun inspanningen mislukten, hebben agentschappen zoals de Mossad, Shin Bet en de militaire inlichtingendienst hun mystiek behouden.

Maar de aanval van dit weekend, die Israël verraste op een belangrijke Joodse feestdag, brengt die reputatie aan het wankelen en roept vragen op over de paraatheid van het land tegenover een zwakkere maar vastberaden vijand.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Israëlische inlichtingendienst op zo’n grote schaal kan worden verrast. Veel Israëli’s twijfelen aan hun bekwaamheid, terwijl anderen zich afvragen of dit alles deel uitmaakte van een groter plan om een paar Israëli’s op te offeren voor het “grotere goed” om de bevolking van Gaza volledig uit te roeien.

Ondenkbaar? Onmogelijk? Nou, volgens de Joodse auteur Alfred Lilienthal,

“Geweld werd vaak gebruikt tegen hun eigen mensen, zoals op 25 november 1940, toen de S.S. Patria werd opgeblazen in de haven van Haifa, waarbij 276 passagiers van illegale Joodse immigranten omkwamen. Ten tijde van het incident werden deze doden toegeschreven aan de Britten en pas tien jaar later werd de verantwoordelijkheid voor deze ramp bij de zionisten gelegd. David Flinker, Israëlisch correspondent van de Jewish Morning Journal (het grootste Jiddische dagblad) beschreef wat er was gebeurd:

“… Het was toen dat de Generale Staf van de Haganah een beslissing nam waarvoor hun leiders huiverden. De beslissing was om de Patria niet toe te staan Jaffa te verlaten. De Engelsen moesten begrijpen dat Joden niet uit hun eigen land verdreven konden worden. De Patria moest worden opgeblazen…. Het aantal slachtoffers werd officieel geschat op 276. De overlevenden kregen toestemming van de Hoge Commissaris om aan land te gaan.

“Vijftien maanden later explodeerde de S.S. Struma in de Zwarte Zee, waarbij 769 illegale Joodse immigranten omkwamen. Het Jewish Agency beschreef het als een daad van ‘massaal protest en massamoord’ en de Amerikaanse media legden de verantwoordelijkheid voor deze doden opnieuw bij de Britten en hun Palestijnse immigratiebeleid.” (The Zionist Connection II, p. 359, geciteerd in mijn boek, The Struggle for the Birthright, pagina 134)

Voormalig premier Menachem Begin gaf ook commentaar op het zinken van de S.S. Patria en vertelde ons dat de Jewish Agency in de jaren 1940 bereid was om onschuldige Joden op te offeren om sympathie van het Westen te winnen. Als hoofd van de Irgun terroristische organisatie in die dagen, was Begin de “Nummer Eén terrorist”, zoals hij zelf trots verkondigde in zijn boek. Hij verklaarde nadrukkelijk dat hij zelf tegen het beleid was om Joden te doden om sympathie te winnen, maar hij aarzelde niet om het reguliere Joodse Agentschap (Haganah) aan de kaak te stellen.

Begin schreef op pagina 35, 36 van zijn boek, De Opstand,

“De Patria is nooit uitgevaren [uit de haven van Jaffa]. Joodse ’terroristen’ plaatsten een bom om haar vertrek te voorkomen. De bom ontplofte en meer dan tweehonderd Joden werden gedood of verdronken. De Britse autoriteiten merkten op dat dit geen Irgun Zvai Leumi operatie was; het was de Haganah die de bom had geplaatst.”

Het principe van het opofferen van eigen mensen voor een verondersteld “groter goed” is gebruikelijk bij de meeste inlichtingendiensten. Oorlogen zijn vaak de manier waarop nationale leiders eenheid verkrijgen of aan populariteit winnen wanneer hun peilingen ongunstig zijn. De bovenstaande voorbeelden tonen gewoon aan dat dergelijke acties ook niet onbekend zijn bij Joodse inlichtingendiensten. Dus met de recente “onverwachte” aanval van Hamas, moeten we echt geloven dat de Israëlische inlichtingendienst verrast werd? Hun eigen reputatie van efficiëntie maakt het voor veel Israëli’s moeilijk om dat te geloven.

Het probleem is dat ze maar twee echte keuzes hebben. Of de regering had een enorme fout bij de inlichtingendienst, of ze waren er op de een of andere manier bij betrokken. Toch lijkt het een vreemd toeval dat de oorlog uitbrak op een moment dat het land verdeeld was en eenheid nodig had. Wie organiseerde de inval van de kolonisten in de Al-Aqsa moskee? Zeker niet Hamas. Heeft een of andere factie in de Israëlische regering dit georganiseerd om plausibele redenen te geven voor de Hamas-aanval slechts twee dagen later?

Er zijn te veel verontrustende toevalligheden om zomaar weg te wuiven.

Ongetwijfeld zal de waarheid uiteindelijk aan het licht komen. Maar zoals een ambtenaar zei: “We vechten nu en onderzoeken het later.” Dat is waarschijnlijk de enige praktische oplossing, maar tegelijkertijd betekent het dat de soldaten een beetje blind vechten voor een zaak die voor hen verborgen blijft. Dit gebeurt in vrijwel elke oorlog over de hele wereld, waar de mensen redenen voor oorlog krijgen die niet de echte redenen zijn.

Elke oorlog heeft gevolgen die niemand voorziet. Er wordt gezegd dat het beste oorlogsplan al op de eerste dag van de strijd achterhaald is. Het is bijna zeker dat Hamas binnenkort zonder raketten en munitie komt te zitten. Ze kunnen dit gevecht niet winnen, maar omdat ze gedreven worden door ideologie is het ook zeker dat de Palestijnen in Gaza veel zullen lijden en de strook land waarschijnlijk helemaal zullen verliezen. De tevredenheid op korte termijn over de dood van enkele Israëli’s zal ten koste gaan van een veel grotere prijs onder de Palestijnen.

Deze oorlog dwingt ook alle islamitische landen om partij te kiezen tegen de Israëli’s, wat een enorme wig drijft in de wereldwijde eenheid. De oorlog in Oekraïne heeft het globalisme al vernietigd, maar de oorlog met Hamas is nog een factor die de wereld breekt. Zien we een laatste stormloop naar de strijd van Armageddon?

Misschien wil je mijn weblog voor 13 juni 2023 nog eens lezen, waar ik het had over een cyclus van 490 dagen van 11 juni 2023 tot 12 oktober 2024.

https://godskingdom.org/blog/2023/06/update/

Destijds vroeg ik me af of dit een laatste aftelling zou kunnen zijn naar de val van de Israëlische staat. Nogmaals, merk op dat de Oogstengelen werden losgelaten op 28 september, wat de tijd lijkt te markeren waarin het onkruid begint te worden verzameld aan het einde van het tijdperk (Matteüs 13:39, 40).

https://godskingdom.org/blog/2023/09/the-harvesting-angels-released/

Het lijkt erop dat de Hamas aanval waarschijnlijk een belangrijke indicator is dat dit is begonnen. De tijd zal alle dingen bewijzen, ook de manier waarop we dit moeten interpreteren. Op dit moment is het te vroeg om het verloop van de gebeurtenissen te zien of te voorspellen. Maar omdat de Hamas-aanval plaatsvond op de 8e dag van Loofhutten – de laatste dag van het vorige Profetische Jaar – lijkt het erop dat het Jaar van de Oogstende Engelen op dezelfde dag begon – 7 oktober. Normaal gesproken zien we een paar weken tussentijd voordat het volgende Profetische Jaar begint.

Het is belangrijk om op te merken dat we nu het 7e jaar zijn ingegaan in de cyclus die leidt naar 2024, waarover ik het al vaak heb gehad. Volgend jaar zal het 70 Jubilea zijn sinds de Jordaanoversteek onder Jozua.

Abonneer dan nu op onze nieuwsbrief

en ontvang deze in jouw mailbox!

Abonneer nu!

Meer informatie

>